Home » Klanten » Handleiding Windows Mail
26/08/2020

Handleiding Windows Mail

E-mail instellen voor Windows Mail

1) Open Windows Mail en klik links op Accounts. In het scherm wat rechts opent klik je op Account toevoegen waarna je in de pop-up voor Geavanceerde configuratie onderin de lijst kiest.

2) In het volgende scherm kies je voor Internet-e-mail.

3) Nu kun je je gegevens en inkomende/uitkomende server invullen. Mochten onderstaande gegevens afwijken van wat je van ons ontvangen hebt gebruik dan de van ons ontvangen gegevens.

E-mailadres: voorbeeld@uwdomein.nl
Gebruikersnaam: voorbeeld@uwdomein.nl
Wachtwoord: het door ons ontvangen wachtwoord.
Accountnaam: Een account naam naar keuze dat in de linkerbalk zal worden weergeven onder Accounts.
Berichten verzenden met deze naam: De naam die je wilt gebruiken om berichten te verzenden.
Server voor inkomende e-mail*: private.essnshosting.nl

(* Werkt deze niet? probeer dan mail.uwdomein.nl)

Accounttype: hier kun je kiezen voor IMAP of POP.

- POP betekent dat het e-mailprogramma de email van de server af download, wat dus betekent dat de email niet op de server blijf staan en deze alleen beschikbaar is in het mailprogramma.

- IMAP betekent dat de email op de server blijft staan, dit is dus handig als je op meerdere apparaten je email wilt bereiken. Het nadeel kan zijn dat de inbox op de server soms te groot word voor uw pakket en oude e-mails dus verwijderd moeten worden.

Kies voor IMAP als je je email op de server wilt opslaan en je gebruikt maakt van meerdere apparaten om je email te bereiken. Gebruik POP als je je email op je computer op slaat en dit het enige apparaat is die bij de mail moet kunnen.

Wij raden IMAP aan.

Server voor uitgaande e-mail*: private.essnshosting.nl
Uitgaande server vereist verificatie moet aangevinkt zijn.
Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken voor het verzenden van e-mail moet aangevinkt zijn.
SSL Vereisen moet uitgevinkt zijn voor inkomende en uitkomende e-mail.

(* Werkt deze niet? probeer dan mail.uwdomein.nl)

5) Klik op aanmelden en je account is succesvol toegevoegd aan Windows Mail.