Home » Klanten » Handleiding Outlook
26/08/2020

Handleiding Outlook

E-mail instellen voor Outlook op Windows

1) Klik linksboven op Bestand om bij de accountgegevens te komen.

2) Onder accountgegevens klik je op Account toevoegen.

Accountgegevens outlook

3)  Voer je door ons ontvangen e-mail adres in en klik op Geavanceerde opties om het vakje “Ik wil mijn account handmatig instellen” aan te vinken. En klik op verbinding maken. Voor het gemak gebruiken we in deze handleiding voorbeeld@uwdomein.nl als e-mail adres.

4) In het volgende scherm kun je een keuze maken uit verschillende opties. Hier zitten er twee tussen die we zouden kunnen gebruiken namelijk POP en IMAP.

- POP betekent dat het e-mailprogramma de email van de server af download, wat dus betekent dat de email niet op de server blijf staan en deze alleen beschikbaar is in het mailprogramma.

- IMAP betekent dat de email op de server blijft staan, dit is dus handig als je op meerdere apparaten je email wilt bereiken. Het nadeel kan zijn dat de inbox op de server soms te groot word voor uw pakket en oude e-mails dus verwijderd moeten worden.

Kies voor IMAP als je je email op de server wilt opslaan en je gebruikt maakt van meerdere apparaten om je email te bereiken. Gebruik POP als je je email op je computer op slaat en dit het enige apparaat is die bij de mail moet kunnen.

Wij raden IMAP aan.

5)  Als outlook nu vraagt om een inkomende mail server ga dan naar stap 7. Als outlook vraagt om een wachtwoord vul je deze in en klik je op verbinding maken.

6)  Outlook zal proberen je email automatisch toe te voegen. Waarschijnlijk zal dit niet lukken omdat het domein niet bekend is. Bij de melding “Er is iets misgegaan” klik je op Accountinstellingen wijzigen.

7)  In het scherm van de Accountinstellingen moeten we onze inkomende en uitgaande server invullen. Mochten onderstaande gegevens afwijken van wat je van ons ontvangen hebt gebruik dan de van ons ontvangen gegevens.

IMAP
- Inkomende mail
Server*: private.essnshosting.nl                  Poort: 143
Versleutelingsmethode: STARTTLS.

- Uitgaande e-mail
Server*: private.essnshosting.nl                   Poort: 587
Versleutelingsmethode: Geen.

(* Werkt deze niet? probeer dan mail.uwdomein.nl)

Laat beide selectievelden “Aanmelding via beveiligd wachtwoordverificatie (SPA) vereisen” uit en klik op Volgende. Vul indien nodig je wachtwoord in. Je IMAP account is nu toegevoegd aan Outlook.

POP
- Inkomende mail
Server*: private.essnshosting.nl                  Poort: 110

- Uitgaande e-mail
Server*: private.essnshosting.nl                   Poort: 587
Versleutelingsmethode: Geen.

(* Werkt deze niet? probeer dan mail.uwdomein.nl)

Laat beide selectievelden “Aanmelding via beveiligd wachtwoordverificatie (SPA) vereisen” en “Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL/TLS)” uit en klik op Volgende. Vul indien nodig je wachtwoord in. Je POP account is nu toegevoegd aan Outlook.